Skip links

Apple past prijsbeleid App Store aan

Apple heeft aangekondigd het prijsbeleid in de App Store aan te passen. Dit doen zij door de wisselkoersen en de nieuwe Europese BTW-Wetgeving. Afgelopen donderdagavond 8 januari zijn deze aanpassingen doorgevoerd.

De nieuwe regelgeving zegt dat, in Europa, het BTW-tarief moet gelden van het land waaruit de aankoop wordt gedaan. In geval van Nederland gaat dit om 21%. Hiervoor gebruikte Apple het lage tarief wat geldt in Luxemburg, het land waar de iTunes Store statutair gevestigd is.

Daarnaast heeft Apple de wisselkoersen doorberekend. Daarom gaat niet alleen koopprijs voor kopers van uw Apps omhoog, maar ook uw ontvangsten worden verlaagt omdat Apple meer inhoudt. Voor de aanpassing hield Apple al een groot percentage van 40% in op de uitbetaling. Dit is verhoogd naar 43%.

Huidige klanten worden per E-mail en per post geïnformeerd over deze aanpassingen en welke effecten dit heeft op hun omzet. Wilt u zelf berekenen wat uw (nieuwe) App opbrengsten zijn? Maak dan gebruik van onze handige rekentool.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.