Skip links

Google I/O 2016: dit is er aangekondigd

Woensdag 18 mei was weer de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google: Google I/O. Tijdens dit event laat het bedrijf nieuwe technologieën en producten zien welke na de zomer of later jaar zullen verschijnen.

Na de Keynote van ruim 2 uur lichten wij de belangrijkste punten uit welke handig of toepasbaar kunnen zijn voor jouw app(s):

 

Google Home

Google heeft vanavond een huiskamer-assistent aangekondigd met de naam Google Home. Veel functies komen overeen met Apple’s HomeKit, maar dan verpakt in een lief uitziende Wi-Fi-speaker met verwisselbare bodem. Er zit ook een slimme spraakassistent ingebakken, zodat je tegen het Google Home-apparaat kan zeggen dat de muziek moet spelen of dat je afspraak verplaatst moet worden.

 

Android Instant Apps

Android Instant Apps is een nieuwe functie die het mogelijk maakt om apps te gebruiken zonder dat deze geïnstalleerd hoeven te worden. De voornaamste toepassing van Instant Run zal het openen van app-onderdelen vanuit zoekresultaten zijn, maar er komen nog andere interessante Instant Run-mogelijkheden. Zo denkt Google bijvoorbeeld aan het betalen bij een parkeermeter. Door gebruik te maken van NFC kan een parkeermeter een betaal-app op de smartphone laden, waarmee direct het parkeergeld betaald kan worden.

 

Android Wear 2.0

Met Android Wear 2.0 komt er een grote update die het mogelijk maakt om in watchfaces snelkoppelingen te maken naar alle apps. Voorheen waren dit slechts een beperkt aantal apps. Hierbij voegt Google ook de mogelijkheid toe om te reageren door op de watch te schrijven, of het openen van een nieuwe toetsenbord.

Maar dat is niet het enige, ook kan Android Wear 2.0 veel zelfstandiger werken. Zo kan er bijvoorbeeld met een smartwatch die voorzien is van 4G-support, muziek geluisterd worden onderweg, zonder smartphone. Het tracken van activiteiten via Google Fit of andere apps wordt vanaf deze nieuwe versie ook mogelijk zonder toestel in de buurt.

 

Mocht u vragen of ideeën hebben naar aanleiding van deze aankondigingen, stel ze aan ons! Wij helpen je graag.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.