Skip links

Google presenteert nieuwe Pixel-smartphones

In navolging op Apple heeft Google afgelopen week haar nieuwe producten voor het najaar gepresenteerd.
Google hield afgelopen woensdag haar najaar-event waar zij onder andere de Clips-camera, Bluetooth-oortjes, Home Mini, Pixelbook en Pixel 2. Het laatste is het meest interessant voor ons, een nieuwe smartphone van Google.

De Pixel 2 en Pixel 2 XL volgen de smartphones van vorig jaar op en kosten 799 en 939 euro, een paar tientjes meer dan de Pixel-telefoons van vorig jaar, en komen vooralsnog niet naar de Benelux. De kleinere Pixel heeft een oledscherm met een diagonaal van 5″ en een resolutie van 1920×1080 pixels. De grotere smartphone heeft een 6″-oledscherm van LG met een resolutie van 2880×1440 pixels. Beide telefoons hebben een 12-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en f/1.8-lens. De Pixels krijgen bovendien een portretmodus, die zonder secundaire camera werkt. Dat is volgens Google mogelijk doordat pixels een ‘left view’ en ‘right view’ hebben. De software berekent het verschil in perspectief door naar afstanden tot objecten.

Google heeft de 3,5mm-jack weggehaald van de behuizing van beide Pixel 2-telefoons. Op het gebied van audio heeft de zoekgigant wel de stereo-speakers aan de voorkant teruggebracht. Die zaten enkele jaren geleden ook op Nexus-telefoons, maar de Pixels van vorig jaar hadden een monospeaker aan de onderkant. Daarnaast claimt het bedrijf dat de vingerafdrukscanner sneller is dan op andere smartphones. Dat zou een verbetering zijn, want de scanner van de eerste Pixel is langzamer dan die van concurrenten.

Bron: Tweakers

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.