Skip links

Wat is het belang van updates?

Of het nu je computer of je telefoon is; het apparaat en de app(licaties) ontvangen updates. Maar waarom krijgt je apparaat updates en wat is het nut daarvan? De belangrijkste reden hiervoor is dat pc’s en smartphones bijna constant het doelwit zijn van internetcriminelen die om wat voor een reden dan ook iets met het besturingssysteem van uw computer of telefoon willen uitvreten. Onder andere omdat daar veel geld aan te verdienen valt. Maar het voorkomen van internetcriminaliteit is niet de enige reden waarom updates belangrijk zijn. In dit artikel vatten wij kort samen wat het nut van updates zijn.

 

Waarom updaten?
Het besturingssysteem van je apparaat bestaat, in de basis, uit vele regels met programmeercode. We hebben het dan over ongeveer vijftig miljoen regels code! Bij het intikken van die 50.000.000 regels worden uiteraard fouten gemaakt, dat kan niet anders.

Deze fouten worden door kwaadwillenden misbruikt. Deze kwaadwillenden proberen geld te verdienen aan het uitbuiten van de kwetsbaarheden die door de fouten in de software ontstaan. Ze willen jouw apparaat gebruiken om spam te versturen, ze proberen wachtwoorden te stelen om je identiteit over te nemen en met jouw gegevens dure spullen te bestellen en wat al niet meer. Heel vervelend, maar er is wel wat tegen te doen. We kunnen het apparaat minder kwetsbaar maken voor dit soort aanvallen door er voor te zorgen dat er zo min mogelijk fouten in de software zitten.

Om die fouten te herstellen worden met enige regelmaat door de fabrikanten zogeheten updates uitgebracht. Deze updates moeten op je apparaat geïnstalleerd worden zodat ze delen van de code door betere, veiligere code kunnen vervangen.

 

Wat als ik niet update?
Als je jouw apparaat niet bijhoudt kan dit betekenen dat je apparaat een potentieel gevaar voor jezelf wordt. Bankzaken, E-mailen en andere internetzaken kan je dan maar beter niet meer doen. Internetcriminelen weten namelijk fouten te vinden en deze te misbruiken.
Ons advies
Hou je apparaat altijd up-to-date. Niet alleen om zwakheden in je apparaat tegen te gaan, maar ook om alles correct te laten werken. Veel app(licaties) vereisen namelijk de nieuwe versie van een bepaald systeem.

 

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.