Skip links

Aankondigingen op Apple’s WWDC

Een week na Google, is nu Apple aan de beurt om te laten zien waar ze zich het komende jaar bezig mee gaan houden op software gebied. Tijdens de WWDC (Word Wide Developer Conference) Keynote van vanavond zijn een hoop dingen aangekondigd die ook van belang zijn voor uw app(s). Wij lichten de belangrijkste uit;

 

iOS 9

Met de nieuwe versie van iOS zijn er meer mogelijkheden voor uw App(s) gekomen. Zo is Spotlight vernieuwd waarmee u de informatie uit uw App(s) kan laten opnemen in de zoekresultaten.

Daarnaast komt er met iOS 9 multiview naar de iPad. Hierdoor kunnen er 2 Apps naast elkaar draaien en dus tegelijk worden gebruikt.

De laatste grote toevoeging die wij uitlichten is App Thinning. Hiermee maakt iOS 9 de uw App kleiner om te downloaden. Als uw App bijvoorbeeld zowel voor iPhone, als iPad is; download je alleen de versie voor het apparaat waarop het gedownload wordt. Dit maakt de App kleiner en kost dus minder data en tijd om te downloaden.

 

 

 

watchOS 2

Kort nadat watchOS 1.0.1 uitkwam met de Nederlandse taal, is nu de 2de update voor de Apple Watch aangekondigd. Ondanks dat de Watch nog niet in Nederland te koop is, is het belangrijk vast te kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

De belangrijkste wijziging is dat Apps nu native gaan draaien. Wat wilt zeggen dat de Apps daadwerkelijk op het horloge geïnstalleerd worden in plaats van virtueel via de iPhone. Dit maken de Apps sneller en stabieler.

Daarnaast kunnen er nu ook informatie van de App op de horlogeplaat worden weergegeven en kunnen de sensoren en Digital Crown gebruikt worden.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.