Skip links

De aankondigingen op Google I/O

Afgelopen week was er het jaarlijkse ontwikkelaars evenement van Google: Google I/O. Op dit event worden nieuwe diensten en producten aangekondigd die ook interessant kunnen zijn voor uw apps. Graag lichten wij een aantal aankondigingen uit.

 

Android M

De nieuwe versie van Android met codenaam Android M is aangekondigd. Deze update is vooral gericht op stabiliteit, maar bevat ook een paar nieuwe functies. Een belangrijke daarvan is het permissiesysteem. Vanaf deze versie kunnen eindgebruikers uw app downloaden, zonder dat zij dan al akkoord hoeven te geven op het gebruik van functies en gegevens. Een voorbeeld; Wanneer uw app de camera van het apparaat gebruikt, wordt hierom toestemming gevraagd wanneer de gebruiker de app download. Vanaf Android M gebeurt dit pas op het moment dat de camera gebruikt dient te worden. Dit bevorderd het aantal downloads.

 

Android Pay

Naast Apple Pay is er nu ook Android Pay. Het principe is hetzelfde en kan ook geïntegreerd worden in Android Apps. De dienst is een uitbreiding op Google Wallet.

 

 

 

 

Google Now

Google Now is de spraakassistent op Android. Deze heeft Google in Android M flink uitgebreid waardoor de assistent sneller weet wat je precies bedoeld. Door de thuisknop lang in te drukken terwijl je op Spotify naar Jamie xx luistert, kan je vragen stellen zoals, “Van welk land komt hij?”, waarbij Google Now perfect weet over wie je het hebt zonder dat je dat moet zeggen. Ook kan het bijvoorbeeld een herinnering klaar zetten om pizza te gaan kopen als je een sms krijgt met de vraag erom. Het is allemaal een beetje vreemd, maar het bespaart seconden aan tussen apps wisselen. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw app.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Lees erover in onze Privacy Policy.